Overstappen van zorgverzekering, hoe moet dat?

U wilt overstappen naar een andere zorgverzekering, maar u weet niet hoe u dat moet doen. Het is geen gemakkelijke keuze, want u wil natuurlijk wel goed verzekerd blijven. Ten eerste moet u uw zorgverzekering voor 31 december opzeggen, daarna heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. Heeft u na 1 februari nog geen nieuwe zorgverzekering? Dan loopt u kans om een boete te krijgen, dat is uiteraard zonde van het geld. Kijk voor meer informatie over het overstappen van zorgverzekering op http://www.ziekenfondsverzekeringen.nl/overstappen-zorgverzekering/ en zeg vandaag nog uw oude zorgverzekering op.

Waarom moet ik een zorgverzekering hebben?

Een basiszorgverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen de meeste basis kosten en dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Heb je een ongeluk gehad en moet je geopereerd worden, dan ben je niet direct failliet. Dit is verplicht om te zorgen dat iedereen zonder problemen geholpen kan worden. In Amerika is dit bijvoorbeeld niet verplicht, waardoor er sommige Amerikanen tienduizenden dollars moeten betalen voor een simpele ingreep die in Nederland voor velen gratis is. Zo zorgt de Nederlands regering ervoor dat iedereen een goede basis verzekering heeft. 

Ik heb een nieuwe verzekering afgesloten, wordt de oude vanzelf opgeheven?

Nee, let daarom goed op als u overstappen van zorgverzekering. Zorg dat u ruim voor 31 december een brief heeft gestuurd naar uw oude zorgverzekering met de boodschap dat u wilt opzeggen. Dit u doet niet dan loopt u de kans dat u dubbel moet betalen en dat is nergens voor nodig. Kijk goed naar welke zorgverzekering u wil overstappen en zorg dat u dit op tijd doet. Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering is geen probleem en mag door uw oude zorgverzekeraar niet geweigerd worden, zorg alleen wel dat u alles op een juiste manier en op tijd regelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *